Tekenen voor vrede is een inspiratieboek voor opvoeders, thuis, op school en overal met 22 unieke illustraties van eigenzinnige kunstenaars over universele thema’s als moed, vooroordelen, vluchten, vrijheid, verzoening, compassie en vrede.

Overal waar mensen voor elkaar en voor de aarde zorgen, is vrede. Overal waar kinderen en jongeren zich verzetten tegen onrecht, tegen pesten, kan vrede ontstaan. Waar mensen een stem geven aan mensen die de mond gesnoerd wordt, wordt vrede gemaakt. We hebben mensen nodig om ons vertrouwd te maken met vrede en om samen vrede mee te oefenen.

Tekenen voor vrede is een ideeënboek waarin je mee kunt denken en inspiratie vindt om in je eigen omgeving vrede en vrijheid te maken met kinderen en jongeren.

Met de aanschaf krijgt u tevens toegang tot alle werkvormen via de website.
Auteur: Jan Durk Tuinier ; ISBN 9789491740749; Prijs € 24,95

Bestel het boek >>

Op de website www.tekenenvoorvrede.nl zijn meer dan 100 inspirerende ideeën beschreven om de wereld mooier te maken met kinderen en jongeren.
Ga naar de website >>

Tekenen voor vrede werd samengesteld door Jan Durk Tuinier, sociaal pedagoog bij de Stichting Vredeseducatie in Utrecht, Lies Schippers (redactie) en Marieke de Beurs (vormgeving). Twaalf bekende kunstenaars en illustratoren maakten samen 22 unieke beelden bij de thema’s. Onder andere: Len Munnik, Eelco van den Berg, Munir de Vries, Nanne Meulendijks, Maron Hilverda, Chris Marmier, Claudi Kessels en Zsuzsanna Ilijin.

De Stichting Vredeseducatie kan haar projecten uitvoeren dankzij de bijdragen van fondsen, instellingen, gemeenten en particuliere donaties. Het vfonds financiert het V-LAB Express en het project Tekenen voor vrede.