De Stichting Vredeseducatie ontwikkelde met Hayo van Gemerden voor Zentrum fir politesch Bildung (ZpB) enkele kermisattracties om in de openbare ruimte om publiek aan te spreken, uit te dagen en de betrokkenheid bij de verkiezingen te versterken.
Met de ‘Verkiezingskermis’ geven we een innovatieve draai aan de gebruikelijke methodiek van presenteren, door in straten, op pleinen, in parken en tijdens beurzen ontmoetingen mogelijk te maken in een plezierige en veilige sfeer. De Super Wal Kiermes heeft een Rad van Verandering, Ideeën Vissen, Samen bouwen en onvermijdelijk: een Popcornmachine. Het idee van een traditionele boekenstand of flyertafel werkt niet meer. Alle activiteiten staan in het teken van ontmoeting waarbij alle generaties aangesproken worden.

Geen debat maar gesprek

De ‘Verkiezingskermis’ is een poging om mensen te betrekken bij alle zaken waarin sprake is van het bepalen van de richting van onze samenleving en alle regels en wetten die daar bij komen. We stellen vragen, we luisteren en laten het publiek nadenken en genieten van de gesprekken die in het spel ontstaan. We discussiëren niet en vermijden het debat. Ontmoeting tussen mensen, een gesprek, een dialoog leiden vaker tot reflectie op eigen gedragsalternatieven dan debat en discussie, waarin de meest ingevoerde en spreekvaardige spreker wint.
Deze methodiek toepassen voor uw activiteiten? Kik hier.