logows.jpg

image022.jpg

image014.jpg

sob.jpg

mfplogo.jpg

V-LAB

Doe de Tolerantietest

Democratiefabriek

Archeologie in Sobibor
Digitale lesbrief

Atoomwapens de wereld uit!

 

logos.gif


 


Reizende Democratiefabriek volop in bedrijf op ROCís

 

 

thuispaginave.JPG

De Democratiefabriek daagt jongeren uit om met elkaar in gesprek te gaan over burgerschap en verdraagzaamheid. We hebben goede ervaringen opgedaan met ROC's, onder andere in Apeldoorn en Leeuwarden (foto). Studenten zorg en welzijn of hospitality zijn gastheer en gastvrouw in de tentoonstelling. Media studenten maken een filmpje, studenten beveiliging houden een oogje in het zeil en docenten burgerschap doen mee aan een workshop over polarisatie en superdiversiteit. Informeer naar ons maatwerk.

 

wordtvriend.jpg

 

logo.jpg

 

Fort van de Democratie
na 10 jaar gesloten


Lees
hier meer over de achtergronden en alternatieven. (PDF)

 

 

 

erasmus.jpg

 

 

http://www.animaties.com/data/media/764/frankrijk-vlag-bewegende-animatie-0032.gifhttp://www.animaatjes.nl/plaatjes/d/duitsland/1.gifhttp://f.jwwb.nl/public/m/f/m/temp-ttgyxpwlxougpnijrenf/engelse_vlag-1.gif

 

 

Lees hier de Nieuwsbrief met het jaarbericht van Vredeseducatie (PDF)

 

 

image015.jpg

Wereld Express

 

 

 

 

Vredeseducatie betekent dat mensen vrede kunnen leren.

Mensen van altijd en overal hebben oorlogen met elkaar gevoerd, maar mensen kunnen ook vrede maken.

Mensen hebben veel ervaring in vrede maken, zeker wanneer ze in een democratie leven waar verschillende belangen, idealen en overtuigingen met elkaar kunnen botsen.

Vrede en democratie lijken zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is mensenwerk en moet ontdekt en geoefend worden. Dat kan met de projecten van de Stichting Vredeseducatie

De Stichting Vredeseducatie ontwikkelt op eigen initiatief of in opdracht van andere organisaties interactieve tentoonstellingen in binnen- en buitenland. 


De Stichting Vredeseducatie met o.a. de projecten het Fort van de Democratie en V-LAB is door de belastingdienst erkend als algemeen nut beogende instelling.
ANBI

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent u via via op deze enkele pagina gekomen? Klik hier voor de gehele homepage van Vredeseducatie