Stichting Vredeseducatie presenteert het DOEboek Burgerschap
Het DOEboek is gericht op kinderen van 8-12 jaar in het onderwijs, jeugd- en jongerenwerk en in de vrijetijdssector zoals musea, hotels en recreatiebedrijven. Deze editie van het DOEboek verschijnt bij de viering van het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht in 2022, en staat vol met interessante weetjes, acties, puzzels en verhalen voor kinderen uit het héle land.

Activiteiten om de stad mooier te maken
Het is een echt activiteitenboek waarmee kinderen op school of met (groot)ouders thuis op meer dan 100 manieren kunnen werken aan een mooie en vreedzame wereld. Het DOEboek omvat 80 pagina’s en wordt uitgegeven door de Stichting Vredeseducatie en vormgegeven door Scarlet Maassen uit Utrecht.

Kinderen beschermen de stad of het dorp
Centraal door het hele DOEboek verweven is het gedachtengoed van Sint-Maarten, de beschermheilige van de stad Utrecht – en van vele andere steden in Europa. Als Romeins soldaat deelde Martinus zijn mantel met een bedelaar en werd hiermee wereldwijd een symbool voor ‘samen delen’ en solidariteit. Gebruikers van het DOEboek kunnen op allerlei manieren in de voetstappen van Sint-Maarten actief worden en zo zelf ‘beschermer’ worden voor hun leefomgeving.

Bestellen
Het DOEboek Burgerschap verschijnt in april 2022 en kost € 9,95 in de boekhandel. Het kan nu al besteld worden. Het DOEboek is zeer geschikt als (eindejaars)geschenk!

Bekijk het showmodel