Meer weten?


Bestuur en medewerkers

Activiteitenverslag Fort De Bilt en Fort van de Democratie 2017 (pdf)

Privacybeleid Stichting Vredeseducatie Utrecht

 

De vrede leren met de Stichting Vredeseducatie

 

De Stichting Vredeseducatie werkt aan interactieve methodieken op het terrein van de burgerschap, democratie, diversiteit, conflicthantering en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in relatie tot het heden. De medewerkers zijn is gespecialiseerd in didactische concepten, interactieve reizende en permanente tentoonstellingen en innoverende onderwijsprojecten.

 

Maatwerk

Kenmerkend voor de samenwerking met de Stichting Vredeseducatie is de nauwe betrokkenheid van doelgroepen en opdrachtgevers. Van conceptontwikkeling, thema- of doelgroep onderzoek tot en met de complete productie vanaf ontwerp, samenstelling, fondsenwerving, handleidingen en nascholing. In de afgelopen jaren werden spraakmakende opdrachten uitgevoerd voor musea, gemeenten, opleidingen en andere instellingen met een educatieve missie in binnen- en buitenland.

 

Fort Lunet 1

Het kantoor van de Stichting Vredeseducatie is gevestigd op Fort Lunet 1 in Utrecht, in een oude flankkazemat en voormalige atoomschuilbunker van de Bescherming Bevolking (BB). Hier is ook de interactieve tentoonstelling Fort van de Democratie gevestigd, waar duizenden jongeren en jong volwassenen vanaf 15 jaar, een programma volgen over burgerschap.

 

Peace Education Projects

De Stichting Vredeseducatie werkt in het buitenland onder de naam Peace Education Projects. Zij realiseerde in een diverse andere landen, waaronder BelgiŽ, Rusland, Frankrijk, Israel, Spanje, ItaliŽ, Zwitserland en Noord Ierland, interactieve tentoonstellingen.

 

 

 

 

 

†††††††††